Skip to main content

Корпоративно доброволчество

Вярвате ли, че политиките за корпоративна социална отговорност подобряват социалната среда?
Търсите ли възможности за изграждане на връзки между бизнеса и образованието?
Искате ли компанията Ви да подкрепя професионалното развитие на младежите?
Включвате ли служителите си в доброволчески активности?

Елате с нас в училище, за да вдъхновим и мотивираме учениците!

Как да ни подкрепите?

1

Елате в училище и представете компанията. Разкажете за професиите в различните отдели.

2

Вдъхновете вашите служители да бъдат доброволци в класната стая. Нека да разкажат своята професионална история.

3

Станете наш дългосрочен съмишленик. Елате в класната стая няколко пъти и изградете с учениците отношение на доверие към вашата компания.

4

Посветете учениците в реални казуси от практиката ви. Хайде заедно да измислим задачи, които да решите с учениците.

5

Посрещнете учениците във вашия офис. Да видиш бизнеса отблизо е най-вдъхновяващата и запомняща се възможност за учениците.

Търсеният резултат: учениците познават вашата компания, разпознават я като своя възможност за бъдеща реализация, познават аспекти от конкретни позиции и започват да мечтаят за своето кариерно развитие по-смело от преди!

Защо?

Учениците от малките населени места имат нужда от разнообразни ролеви модели и информация за различни професионални възможности.

Къде?

В “Стъпка за България” работим с училища от цялата страна. Присъствено ходим в близките до София места като Нови Искър, Костинброд, Горна Малина, Мездра, Костенец.

Как?

Личният контакт е най-въздействащ и затова се стараем срещите да са наживо. Където е необходимо – организираме виртуални кариерни работилници.

Кога?

Срещите са в учебно време и се провеждат съобразно предварително съгласуван с компанията и училището график.

Колко време?

Срещите са с продължителност 40-80 минути.

Корпоративно дарителство

Всяко партньорство с бизнеса е безценно за нас. Мечтаем си младежите от малките населени места да се запознаят с повече доброволци-вдъхновители и да чуят за множество професии, непознати в социалната им среда.

Всяко участие в кариерна работилница е безвъзмездно и доброволно. За да можем да реализираме повече мечтани срещи обаче имаме нужда от финансова подкрепа.

Ще се радваме да обсъдим варианти, в които Вашата програма за Корпоративна социална отговорност може да подкрепи каузата ни и да допринесе за повишаване възможностите за професионална реализация на младежите, с които работим.

Реализирани партньорства

Доброволци от ЛEM България (швейцарска компания, лидер в производството на иновативни и висококачествени решения за измерване на електрически параметри) изразиха своята вдъхновяваща подкрепа за учениците и за фондацията през учебната 2019/2020 година:

  • По вълнуващ начин бяха представени професиите на Старши Специалист Покупки и R&D инженер от Мирослав Герасимов и Елтимир Стоименов;
  • Представители на отдел Финанси – Денко Ямболиев и Десислав Ханджиев, провокираха учениците със задачи за определяне на себестойност на продукт и дискусия за връзката между заплатите и крайната цена на дадено изделие;
  • Никол Георгиева и Лалка Вакрилова от Човешки ресурси с ентусиазъм разказаха за ползата от практически стажове;
  • С Никол проведохме първата онлайн дистанционна работилница, в която тя запозна учениците с процеса на подбор и с характеристиките на атрактивната автобиография. Тя даде обратна връзка за автобиографиите, които учениците бяха подготвили предварително;
  • Екип от отдел Човешки ресурси се включи и в Лятната школа на “Стъпка за България” като помогна на учениците да упражнят уменията си за водене на писмена комуникация в търсенето на отговор на въпроса “Кои умения ще са важни за работодателите след 5 години?”.

Компанията за маркетингови проучвания и анализи провокира единадесетокласниците от 170 СУ “Васил Левски”, гр. Нови Искър да реализират собствен проект за проучване. Разделени на три отбора, учениците търсиха решение на актуални проблеми в заобикалящата ги училищна среда.

Доброволци от различни екипи на GemSeek проведоха работилници, в които учениците проведоха свои фокус групи, създадоха въпросници за изследване мнението на съученици, обработиха отговори с количествена и качествена информация, кодираха данни, изготвиха графики за визуализиране на резултати и направиха презентации с изводите и решенията, до които са стигнали.

Да видиш самолет на живо за първи път.

Изпълнена с любопитство и вълнение беше работилницата, в която ученици от СУ “Христо Ботев”, с. Горна Малина имаха възможност да разгледат хангарите за ремонт на самолети и да се запознаят отблизо с работата на специалистите в тях.

Мотивиращата обиколка беше последвана от работилници, в които специалистите от отдел Човешки ресурси представиха богатото разнообразие от професии в компанията и уменията, които е необходимо да развиеш, за имаш успешна професионална реализация.