Бизнес партньори

Какви искате да бъдат младите Ви служители?

Мотивирани, ангажирани, пълни с ергия и любопитство.
Искат да работят за Вашата компания, споделят визията и ценностите Ви.
Познават задълбочено същността на своята професия.
Притежават умения, характер, харизма.
Каним ви да станете наш партньор и заедно да създадем бъдещите Ви служители!

Къде помагаме?

Ние отиваме там, където работните позиции са ограничени, примерите за добро професионално развитие са рядкост и досегът
до вдъхновяващи извънкласни дейности и обучения липсва.
Ние свързваме ученици от горен курс от училища в близките населени места до София с техните герои-пътеводители.
Това сте Вие!

Нашият подход

Вярваме, че човек учи най-много чрез практиката и се мотивира най-силно чрез личното преживяване. Затова поставяме учениците “в обувките” на различни професионалисти и ги провокираме да решават практически работни казуси. Ние свързваме ученици от горен курс от училища в близките населени места до София с техните герои-пътеводители. Това сте Вие! Каним ви да станете наш партньор и заедно да създадем бъдещите Ви служители.

Какви задачи решават:


пресмятане себестойност на продукт 
разработване на маркетингова кампания за представяне
на продукт пред съученици
подготовка на фейсбук публикация за промотиране
на училищно събитие
организиране на училищна екскурзия
заснемане и монтаж на видеоклип
графично оформление страница на списание
създаване анкета за пазарно проучване
генериране на идеи за мобилно приложение
и други.

Как да ни подкрепите?


Изпратете вашите служители на доброволческа мисия в класна стая. Ние ще ги въоръжим с практически казуси за всяка от професиите, която искат да представят. Задачите ще решават заедно с учениците в някое от нашите партньорски училища.
Станете наш дългосрочен съмишленик. Елате в класната стая няколко пъти и изградете с учениците отношение на доверие към Вашата компания.
Мисията е успешна: учениците познават вашата компания, разпознават я като своя възможност за бъдеща реализация, познават аспекти от конкретни позиции и започват да мечтаят за своето кариерно развитие по-смело от преди!
Срещите са в учебно време, присъствено или във виртуална класна стая,  съобразно предварително съгласуван с вас и училището график. 
Корпоративно дарителство

Всяко партньорство с бизнеса е безценно за нас. Мечтаем си младежите от малките населени места да се запознаят с повече герои-Пътеводители и да чуят за множество професии, непознати в социалната им среда. 
Всяко участие в кариерна работилница е безвъзмездно и доброволно. За да можем да се случат повече мечтани срещи обаче имаме нужда от финансова подкрепа. 
Ще се радваме да обсъдим варианти, в които Вашата програма за Корпоративна социална отговорност може да подкрепи каузата ни и да допринесе за повишаване възможностите за професионална реализация на младежите, с които работим. 

Нашите партньори

Вече ни подкрепиха:

LEM Bulgaria

Доброволци от ЛEM България (швейцарска компания, лидер в производството на иновативни и висококачествени решения за измерване на електрически параметри) изразиха своята вдъхновяваща подкрепа за учениците и за фондацията през учебната 2019/2020 година:

  • По вълнуващ начин бяха представени професиите на Старши Специалист Покупки и R&D инженер от Мирослав Герасимов и Елтимир Стоименов;
  • Представители на отдел Финанси – Денко Ямболиев и Десислав Ханджиев, провокираха учениците със задачи за определяне на себестойност на продукт и дискусия за връзката между заплатите и крайната цена на дадено изделие;
  • Никол Георгиева и Лалка Вакрилова от Човешки ресурси с ентусиазъм разказаха за ползата от практически стажове;
  • С Никол проведохме първата онлайн дистанционна работилница, в която тя запозна учениците с процеса на подбор и с характеристиките на атрактивната  автобиография. Тя даде обратна връзка за автобиографиите, които учениците бяха подготвили предварително;
  • Екип от отдел Човешки ресурси се включи и в Лятната школа на “Стъпка за България” като помогна на учениците да упражнят уменията си за водене на писмена комуникация в търсенето на отговор на въпроса “Кои умения ще са важни за работодателите след 5 години?”.

Gemseek

Компанията за маркетингови проучвания и анализи провокира единадесетокласниците от 170 СУ “Васил Левски”, гр. Нови Искър  да реализират собствен проект за проучване. Разделени на три отбора, учениците търсиха решение на актуални проблеми в заобикалящата ги училищна среда. 

Доброволци от различни екипи на GemSeek проведоха работилници, в които учениците проведоха свои фокус групи, създадоха въпросници за изследване мнението на съученици, обработиха отговори с количествена и качествена информация, кодираха данни, изготвиха графики за визуализиране на резултати и направиха презентации с изводите и решенията, до които са стигнали.

Луфтханза Техник София

Да видиш самолет на живо за първи път

Изпълнена с любопитство и вълнение беше работилницата, в която ученици от СУ “Христо Ботев”, с. Горна Малина имаха възможност да разгледат хангарите за ремонт на самолети и да се запознаят отблизо с работата на специалистите в тях. 

Мотивиращата обиколка беше последвана от работилници, в които специалистите от отдел Човешки ресурси представиха богатото разнообразие от професии в компанията и уменията, които е необходимо да развиеш, за имаш успешна професионална реализация.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ