ноември
20

Skål International e международна професионална организация, обединяваща водещи компании в областта на туризма, насърчаваща международния туризъм и приятелските отношения в бизнеса. Това е единствената международна група, обединяваща  всички клонове на пътната и туристическа индустрия. Нейни членове са мениджъри и ръководители от отрасъла, които се срещат на местно, национално, регионално и международно ниво, за да обсъждат и решават въпроси от общ интерес. Skål Internation наброява приблизително 17 000 членове, съсредоточени в 400 клуба в 80 държави по света. По-голямата част от дейността на организацията се осъщесвява на местно ниво, в рамките на национални комитети под шапката на Генералния секретариат на Skål International със седалище в Торемолино, Испания. Skål International Sofia е най-младият сред клубове на Skål. Основан е през 2010 г. като двойник на клуба в Букурещ. Организацията подкрепя млади професионалисти и младежи, обучаващи се в сферата на туризма. Ето защо от Фондация “Стъпка за България” отскоро си партнираме с българския клуб на Skål International. В две от училищата, в които “Стъпка” осъществява работилници за кариерна мотивация – 170 СУ “Васил Левски”  в град Нови Искър и 97 СУ „Братя Миладинови“ в столичния квартал Люлин – имат паралелки с профил туризъм. В тях, с помощта на наши доброволци, работещи в туристическия отрасъл, ще насърчим учениците да се ориентират и да тръгнат по пътя на своята професионална реализация.

Skål International ни свързаха и със спортиста Матю, по-известен като The Wigan Runner, който подкрепя и популяризира различни доброволчески инициативи по света. На 2 декември, през 226-я ден от своя околосветски маратон, Матю ще тича за „Стъпка за България“ в ежеседмичния 5-километров маратон в столичния Южен парк! Поздравяваме Матю за активния и здравословен начин на живот, който води и който разпространява и сме му много благодарни за това, че насочва общественото внимание към каузата ни за подкрепа на младежите в неравностойно положение в България за тяхното социално и икономическо включване!   Благодарим на Skål International, че ни свързаха с Матю! Подобри и ти начина си на живот, като се грижиш ежедневно за здравето и доброто състояние на тялото си! Включи се в маратона на 2 декември и тичай заедно с Матю!

Ако искаш да ни подкрепиш, но не си падаш много по тичането, съвсем скоро ще можеш да го направиш и в рамките на кампанията #GivingTuesday на дарителската платформа GlobalGiving, която ще стартира в 7:00 ч. българско време на 28-и (вторник) и ще приключи по същото време на 29-ти. С #GivingTuesday започва и  Кампанията за края на годината на GlobalGiving. Кампанията ще бъде активна от  29 ноември до 31 декември 2017 г., като GlobalGiving ще раздадат общо $10,000! Топ 5% на участващите кампании с повече от 50 включили се дарители ще бъдат обявени в платформата. Дарения до $200 на проект от страна на нови донори със статут на “редовни дарители” (“recurring”), активни поне в продължение на три месеца, ще бъдат удвоявани! Освен това от “Стъпка” имаме нова дарителска кампания в GlobalGiving! Нарича се Ускорено кариерно развитие за младежи в риск (Fast-Track Career Development for At-Risk Youths) и финансира кариерните работилници, които провеждаме отскоро в средни училища в София и околните населени места (Костинброд, Нови Искър и други) с доброволци от различни професии и предназначени за ученици от горните класове в училища с голям брой ученици, намиращи се в риск от отпадане от образователната система поради слаба мотивация, затруднена семейна среда и други свързани причини. Целта ни е да ги мотивираме да се развиват в професионално отношение и да им помогнем да предприемат нужните стъпки с помощта на знанията и опита на нашите доброволци, които стават техни ментори! Подкрепи младежите в риск като се включиш в новата ни кампания и като споделиш информацията за нея със своите семейство, приятели и колеги!

Вашият коментар

Required fields are marked *.