Започнахме работа в Костенец

Вече и петима младежи от гр. Костенец имат своите ментори, които им помагат с тежкото решение „А след училище какво?!?“. Те обсъждат с тях бъдещото им академично и професионално развитие и им дават полезни практически съвети. Петимата младежи са от Професионална гимназия „Г.С. Раковски“ и се обучават в професионални направления Туризъм и Машинно инженерство. Желаем на новите двойки младеж-ментор успех!:)

От началото на 2016 г. разширяваме програмата към по-малки населени места, твърдо водени от убеждението, че младежите там също имат нужда от помощ при избора на специалност и на бъдеща професионална реализация, при управление на личните финанси и вземането на самостоятелни решения.

Инициативата се осъществява с любезната подкрепа на Американското посолство в България.
b_d9e8019b593db7b4e1150f721c8c2261

Защо е нужно да има доброволци?!?

Отговор на този въпрос дават доброволката Ирина и младежът Андрей – и двамата част от менторската програма на фондация Стъпка за България

Нашите дейности зависят изцяло от доброволците ни и за нас е много важно те да виждат смисъла в това, което правят. Вярваме, че това да помагаш на някого да стане самостоятелен е доста добра мотивация!

Можете да видите цялото интервю за вечерните новини на Българска национална телевизия ТУК.

Награда за всички!

Разказахме за Международната награда на херцога на Единбург на нашите младежи! В рамките на един следобед заедно преминахме през всичките четири направления на Наградата: физическа активност, умения, доброволчество, приключенско пътуване. Така рисувахме професия и сгъвахме оригами, учихме хора и скачахме, помагахме на другарче и опъвахме палатки!

И да, беше много забавно и обогатяващо:) Имаме вече първите желаещи да се включат в надпреварата със себе си!
Сърдечни благодарности на доброволците ни Лидери в Наградата! Благодарим и на Международна награда на херцога на Единбург – България за гостоприемството!Archives by Month:


Archives by Subject:


Archives by Year:

  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2011