Стъпка за България с участие в изложба

Приятели,

Нека всички заедно да благодарим на нашата менторка Ирина за участието й в изложбата на Клер – френски доброволец в България.  Изложбата е посветена на една изключитлено благородна кауза, каквато е доброволчеството. Името й е „Зрънца от пясък“ и се състои от 7 фотографии на  хора, посветили живота си на различни добровоолчески дейности, но обединени от солидарността, от  вярата в доброто и в това, че всичко може да се промени стъпка по стъпка. В тази изложба те разказват за себе си,  своята работа и ангажименти. И вие можете да я видите в Арт хостел.

Irina

Радио изявите продължават с интервю за радио FM+

Приятели,

Какво по-хубаво от това да Ви зарадваме с една прекрасна новина! Проектът ни в Ятото „С деца (без родитлеи) на театър“ стана победител в конкурса от миналата седмица. В тази връзка гостувахме на радио FM+. за да разкажем повече за нашата кауза. Миналия  петък – 19.06.2015 г. –  в Часът на Ятото в „Ива от сутрин до обед“ беше излъчено нашето интервю., Можете да го чуете тук и да споделите нашата радост от победата.

FM+

Интервю по радио „София“ за менторската програма

Приятели,

На 16.06.2015 г.  по радио радио „София“ бе  излъчено интервю за нашата менторска програма. В него ние  разахме  какво е да си ментор и как можете да стамете такъв. За всички, които искате да чуете интервюто, можете да го направите тук.

Radio

Подкрепете проекта ни в Ятото

Приятели, имаме нов проект в Ятото и молим за вашата подкрепа, за да заведем нашите младежи на театър:)

Трябва да се регистрирате и в страницата на проекта да натиснете, че го подкрепяте. Добре е да имате и „билети“, които давате на проекта. Те се събират чрез гледане на реклами и пускане на публикации на страницата на Ятото. 
Ето и проекта:

http://www.yatoto.com/projects/s-deca-bez-roditeli-na-teatur/publications

Репортаж на БТВ

Ние от „Стъпка за България“ ще ставаме телевизионни звезди! BTV чуха за нашата яка и благородна кауза и този четвъртък /4-ти юни/ в централната емисия новини ще излъчат репортаж за нас, младежите ни и техните отдадени ментори.

Можете да ни гледате тук – ние сме от 39-тата минута. 🙂

 

Стипендиантска програма

Здравейте, приятели!

Ето нещо ново, интересно и изключително полезно за нашите младежи. Студентите могат да кандидатсват за отпускане на целогодишна стипендия, осигуряваща допълнителни средства на един от отговарящите на критериите младеж, с която да продължи образованието си. Вярваме, че по този начин осигуряваме един голям стимул. който да мотивира и допринесе за поддържането на добрия успех и да послужи като източник на самоувереност на класирания кандидат. Младежът трябва да е:

 1. Студент от първи или по-горен курс на възраст до 26 години
 2. Да има успех не по–нисък от 4.00
 3. Да не получава повече от две стипендии (включителбно тази )
 4. Да е участник в програмата на фондация “Стъпка за България”

И, разбира се, да покаже мотивация за по–нататъшно развитие. Самата стипендия е в размер на 150 лева месечно, които се превеждат на студента по банкова сметка на негово име.

Очакваме кандидатури до 15.10. 2015 година, а резултатите ще са готови до 30.10.2015 година. Успех!  

Условия

Формуляр за попълване от кандидата

 Archives by Month:


Archives by Subject:


Archives by Year:

 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2011