Среща с младежи и ментори

Posted by: Step for Bulgaria Tags: There is no tags | Категория: Новини

май
9

Здравейте, приятели! 
Споделяме с Вас поредната обща среща между младежите, участници в Менторската ни програма и техните ментори – отдадените доброволци на „Стъпка за България“.

Изключително благодарни сме на нашия фасилитатор Христо Панчев, който по интересен и увлекателен начин проведе обучение на тема за управление на личните финанси.  Младежите, които до този момент не познаваха термина „спестовна схема“, осъзнаха, че макар и все още не напълно самостоятелни, могат да спестяват средства, които да влагат в образование или в други важни за тях сфери.

Христо ни представи една по-различна гледна точка относно планирането на месечния бюджет. Той ни припомни, че с воля и по-организирано време всеки би могъл да направи малка крачка към осъзнато насочване и управление на личните финанси. След кратка дискусия се оказа, че всички разходваме най-много пари за храна и наем. Младежите, повечето от които ученици по готварство, се съгласиха, че храната е много по-вкусна, когато си я приготвиш сам. Освен това  задоволството от това постижение е голямо! Живко, който е  на 17 г., пое инициативата следващия път да ни направи баница! 

 Благодарим на всички присъстващи!

9.05.2015