Седмичник 13.02-19.02.2017 г.

Posted by: Step for Bulgaria Tags: There is no tags | Категория: Новини

февруари
20

Младостта е красива, защото има способността да вижда красотата. Този, който запази способността си да вижда красотата, никога не остарява.“ – Франц Кафка

 

НОВИНИ ОТ ФОНДАЦИЯТА

 • Ще проведем отворена работна среща за преструктуриране на менторската ни програма

  На 22 февруари (сряда) от 18:00 ч. в зала „София“ на City Hotel София, ул. Стара планина 6 ще проведем среща, на която ще очертаем стратегията си за преструктуриране на менторската програма на „Стъпка“. Заедно с някои от най-oпитните ни доброволци-ментори и приятели от „Заедно в час“ ще определим и приоритизираме компетентностите, които младежите, с които работим, трябва да усвояват през различните етапи от развитието си, както и начините, по които тези компетентности могат да бъдат постигани. За да се включите в дискусията, пишете ни на mentoring@stepforbulgaria.org.

 

 • Ако имате идеи за партньорства, пишете ни!

  „Стъпка за България“ активно работи за да идентифицира и сформира партньорства с организации, чиято дейност в полза на младежи в неравностойно положение в България може да бъде подпомогната от менторство. Към момента Фондацията успешно работи с организациите на „Заедно в час“, „SOS Детски селища България“ и „Международната награда на херцога на Единбург – България“ и др., а през изминалите седмици, инициирахме парньорства и с Фондация „Светлина за живот“ и Сдружение „Деца и юноши“. Ако сте запознати с други организации на територията на София със сходни на нашите цели, пишете ни на info@stepforbulgaria.org!

 
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
 • Кандидатствайте в националния  конкурс „1000 стипендии“

  За поредна година конкурсът „1000 стипендии“, организиран от Фондация „Комунитас“, предоставя възможност на ученици от 6 до 11 клас да спечелят годишна стипендия. За целта младите участници трябва да представят под формата на есе своите знания и разсъждения по един учебен предмет, в който се чувстват най-силни. Над 50% от финалистите са от семейства със затруднено финансово положение, живеещи в малки населени места, лишени от родителска грижа или с увреждания. За повече информация за конкурса и как да се включите в него, натиснете ТУК.

 

 • Младежко лидерско движение AIESEC набира нови членове

  Ако искате да сте част от деен млад екип, желаете да работите по проекти със социална насоченост и обичате да си поставяте високи цели, младежко движение AIESEC предоставя възможност  за пълноценно развитие в тази посока.  Кандидатствайте до 28 февруари. За повече информация за конкурса и как да се регистрирате, натиснете ТУК.

Вашият коментар

Required fields are marked *.