юли
6

Фондация „Стъпка за България“ подкрепя мотивирани младежи в неравностойно положение по пътя на личното им и професионално развитие към самостоятелност. Когато навършват пълнолетие, много от тези младежи са принудени да напуснат институциите, в които пребивават, и да заживеят самостоятелно – т.е. да си намерят квартира и работа, с която да се издържат още преди да са завършили средното си образование. Достъпът до компютър вкъщи е поредното препятствие, което трябва да преодолеят, за да си осигурят заетост, да поддържат връзка с близките и приятелите си и да продължават да се справят с уроците. За да улесним преминаването на младежите към самостоятелност, от „Стъпка“ търсим да съберем 12 работещи компютъра, които да предоставим за безвъзмездно ползване на нуждаещите се младежи. Затова сега те призоваваме да се включиш в нашата кампания! Дарявайки компютър на някой от младежите ти даряваш възможност за образование, кариера, социален живот и – чисто и просто – достъп до света на човек в нужда с огромен потенциал за развитие.

Можеш да допринесеш с дарение на:

 • компютър;
 • монитор;
 • лаптоп;
 • периферна техника;
 • и всякаква комбинация от такива.

Единственото изискване е устройствата да са работещи, без нужда от допълнителен ремонт, и да не са технологично остарели. Получаваш допълнителна златна звезда за инсталиран Windows и MS Office. Кампанията е в сила от 13 юни до събиране на нужния брой компютри. Компютрите се събират в офиса на Фондацията в София на адрес бул. Иван Асен II, № 42. Може да занесеш твоето дарение лично на място или да го изпратиш по пощата или по куриер. Включи се сега и помогни на младеж в неравностойно положение да води самостоятелен живот!

3 Comments

 1. Здравейте,
  Наскоро прочетох за кампанията Ви. Затова искам да споделя, че прекарах цялото си обучение като бакалавър и магистър без компютър, използвайки базата на университета. На този етап като докторант, също нямам преносим компютър и съм заинтересована да попитам дали е имало дарители и дали сте събрали нужните бройки настолни и преносими компютри? Бих искала да попитам и какви младежи точно подпомагане, само от социални домове, живеещи с един родител и т.н. и има ли възрастови ограничения?
  Благодаря предварително и успехи в благородната кауза

  • Здравей Боряна,

   Прощавай за времето, което ни отне да ти отговорим – обикновено коментарите на статиите на сайта ни са SPAM, за по-сигурен начин да се свържеш с нас моля, пиши ни на info@stepforbulgaria.org.

   За щастие, кампанията ни за компютри протече доста скоростно и успяхме да съберем всички нужни бройки. Младежите, на които отдаваме компютрите са най-често такива, израснали в институции или пък в друг вид затруднено семейно положение или ситуация на неравностойност.

   За съжаление, нямаме останали преносими компютри, но ако имаш нужда от настолен компютър и би припознала себе си в целевата ни група младежи, моля, попълни формуляра ни тук и ни изпрати кратко описание за себе си и за какво би използвала компютъра на горепосоченият имейл адрес.

   Мерси и поздрави,

   Йордан Пенев
   Оперативен директор
   Фондация „Стъпка за България“

  • Привет, Боряна,

   Подсетих се за съобщението ти, но не открих да си ни писала на имейла. Имаш ли още нужда от комютър? Ще се радвам да обсъдим възможността за това. Ако можеш, пиши ни на мейла час по скоро или направо звънни на 0878 577 135 – Йордан Пенев.

   Поздрави,
   Данчо
   СзБ

Вашият коментар

Required fields are marked *.